Campagne, Branding

Zomercampagne voor Orchids Info

Orchidee Nederland is de promotieorganisatie voor alle orchideeënkwekers en -veredelaars. Via het platform Orchids Info worden alle trends, styling tips, verzorgingstips en nieuwe plantsoorten binnen de wereld van de orchidee gedeeld.

Zomercampagne voor Orchids Info

Colors of the summer last until fall

Sinds dit jaar heeft Orchids Info een nieuwe propositie. ‘De Puurste vorm van geluk’ weergeeft de positieve emotie die de bloeiende plant oproept. Maar daarnaast heeft de orchidee nog een heel belangrijke unieke eigenschap. De plant is namelijk heel lang houdbaar. De bloemen kunnen wel 6 weken tot een aantal maanden in bloei zijn. En daarnaast is de plant meerjarig, waardoor deze ook het volgende jaar weer volop in bloei kan staan. Aan ons de taak om een Out of Home campagne en een social campagne te ontwikkelen en uit te voeren.


Duurzame bloei

Om de lange houdbaarheid onder de aandacht te brengen bij de doelgroep, hebben we deze eigenschap concreet gemaakt en gekoppeld aan het seizoen. Wat nu als ik een orchidee in de zomervakantie in huis zou halen? Dan blijft deze mooi in bloei tot in de herfst.


Aesthetic Explorer

De doelgroep die we voor deze campagne benaderen is de Aesthetic Explorer. Mensen tussen de 25-45 jaar met een interesse in stijl, trends, bloemen en planten (niet geheel verrassend) en interieur design. De aesthetic explorer is trendy, urban en heeft een unieke stijl. De aesthetic explorer zet de orchidee als stijlicoon in huis (weer) op de kaart.

Toets van content 

Door middel van A/B tests online en offline hebben we de best presterende uiting geselecteerd voor de campagne. Door middel van een respondentenonderzoek is het beeld voor Out of Home gekozen.

· Campagneconcept
· Visueel campagneconcept
· Social advertising

Naar aanleiding van de campagne blijkt dat duurzaamheid van de orchidee een 'hot topic' is onder de doelgroep. De campagne inzet heeft er onder andere voor gezorgd dat ook andere landingspagina's en blogs over de bloei van de orchidee beter worden gelezen.