Branding

VEK adviesgroep en een duurzame ambitie

Al 50 jaar begeleidt VEK Adviesgroep nationale- en internationale ondernemers en instellingen in de glastuinbouw om hun groei en ambitie te verwezenlijken.

VEK adviesgroep en een duurzame ambitie

VEK Adviesgroep is een adviesbureau gespecialiseerd in de wereldwijde glastuinbouw. Het adviesbureau begeleidt ondernemers in de glastuinbouw om hun groei en ambitie te verwezenlijken door te adviseren bij ontwerp en uitvoering voor grootschalige tuinbouwprojecten. Bij VEK Adviesgroep werken professionals die allemaal hart voor hun vak en de tuinbouwsector hebben. Zij vinden het te gek om te werken aan complexe vragen van de klant en de puzzel zo efficiënt mogelijk te leggen.

Terug naar de tekentafel

VEK Adviesgroep heeft ons gevraagd mee te denken over hun merk en onderzoek te doen naar de identiteit van het adviesbureau Na een eerste kennismaking werd al snel duidelijk dat we met elkaar terug wilde naar de basis. Een duurzame positionering om vanuit daar de merkbekendheid te versterken. Voordat we het merk kunnen verstevigen of uitbouwen, gingen we terug naar de tekentafel. Waar staat het merk voor en wat is de ambitie van het bedrijf?

Van ambitie naar positionering

De mensen van VEK zijn de drijvende kracht van het bedrijf. Zoals bij veel bedrijven aan de orde is! En juist daarom hebben we het hele bedrijf betrokken bij het formuleren van de identiteit en ambitie. In onze aanpak hebben we verschillende werksessies met alle collega’s gehad. Sessies waarin we de ambitie van het bedrijf formuleerde, maar ook de identiteit en het onderscheidende vermogen tot in de puntjes achterhaalde.

Brand & Business Canvas

Een rapport verdwijnt in de la. Daarom hebben we het onderzoek verwerkt in een concrete positionering en dit geplaatst in een Brand & Business Canvas. Alle informatie die er voor de positionering toe doet, staat in een overzichtelijk naslagwerk.

De positionering staat als een huis en daarmee is de eerste stap voor VEK succesvol afgerond.