Events

Losgaan met een honderdjarige

Honderd jaar: veel mooier kan een jubileum niet worden. Het is de leeftijd die Staalduinen Logistics in 2019 bereikt. Als specialist in het transport en de logistiek van vloeistoffen is het bedrijf actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De 80 trekkers en 120 tankopleggers zijn dagelijks onderweg voor prominente opdrachtgevers.

Losgaan met een honderdjarige

De vraag

Staalduinen Logistics is geen bedrijf dat snel op de voorgrond treedt. Maar een jubileum van een eeuw is een té mooi moment om voorbij te laten gaan. Arling krijgt de opdracht die mijlpaal passend te vieren, met een programma dat Staalduinen Logistics laagdrempelig presenteert aan uiteenlopende doelgroepen. Personeel voorop, maar ook hun familieleden, relaties van het bedrijf, omwonenden en andere belangstellenden. We krijgen de vrije hand, zolang de groei die het bedrijf in die honderd jaar heeft doorgemaakt maar goed voor het voetlicht komt.

Advies

Doe het niet voor de gezelligheid alléén, is ons advies. Gebruik het 100-jarig jubileum als een ideaal haakje voor uiteenlopende communicatieboodschappen. Benadruk richting medewerkers het familiebedrijf dat Staalduinen Logistics onverminderd is. Laat richting hun familie, zakelijke relaties en het overige netwerk zien wat er in die honderd jaar is bereikt. Creëer bewustzijn in de regio, als bedrijf dat een fijne buur is en misschien weleens een goede werkgever kan zijn. Kortom: zet het event in als ideaal communicatiemoment. En dat gaan we doen.

Uitvoering

‘Pitstop@StaalduinenLogistics’ is het thema dat het programma van 28 september bijeenhoudt. Een dag met een knipoog naar de autosport, ingevuld met verschillende activiteiten. De ‘Tour de Pit’ onder leiding van eigen medewerkers maakt de historie van Staalduinen Logistics tastbaar. Natuurlijk is de aantrekkingskracht van grote vrachtwagens vooral op de kleintjes groot. Met een speurtocht en ander entertainment zorgen we ervoor dat ouders de tijd hebben om bij te praten met Staalduinen-medewerkers en bekenden. Als de middag om 17.00 uur voorbij is, verandert het bedrijf in een partylocatie: ‘s avonds krijgt het personeel het feestelijke schouderklopje voor hun inzet.

Resultaat

Veel bedrijven in het Westland hebben een lange historie en doen belangrijk werk, maar zijn toch vrij onzichtbaar voor hun omgeving. Met een jubileum als kapstok is er een moment om bedrijven zoals Staalduinen Logistics weer eens top of mind te maken. De spinoff van een open dag is groot. Ook wie niet de moeite neemt om de open dag te bezoeken, krijgt iets mee van het honderdjarig bestaan van een gerenommeerd Westlands bedrijf. En wie er wél was, is onder de indruk van de expansie van een gedegen familiebedrijf dat misschien wel een eeuw oud is, maar toch vooral innovatief naar de toekomst kijkt.